Webinar VvE: Verduurzamen kleine VvE’s (september 2022)

De gemeente Amsterdam organiseert dit en andere webinars over duurzaamheid voor VvE’s. Aanmelden kan via de website van de gemeente.

In dit webinar vertelt de gemeente over de urgentie en kansen van verduurzaming voor kleine VvE’s (tot en met 7 appartementsrechten). De gemeente vertelt over het programma voor kleine VvE’s en hoe u daar met de VvE gebruik van kunt maken. De spreker is  Martijn de Gier (architect). Hij heeft ervaring in het adviseren en begeleiden van (kleine) VvE’s.

Dit jaar besteedt de gemeente Amsterdam extra aandacht aan de verduurzaming van kleine VvE’s. Hoe kan een kleine VvE zich voorbereiden voor een toekomst zonder aardgas? Leidt isolatie van het gebouw ook tot minder kou- en vochtproblemen en zijn die investeringen rendabel?

Het verduurzamingstraject verloopt voor een kleine VvE vaak net anders dan voor de grotere VvE’s. Kleine VvE’s hebben wel een gemeenschappelijke schil, maar vaak individuele verwarmingsinstallaties. Ook is er geen of nauwelijks gemeenschappelijk energieverbruik. De besluitvorming verloopt vaak ook anders dan bij grote VvE’s. Soms makkelijker, soms juist lastiger. Ook zijn er andere financieringsvormen beschikbaar voor kleine VvE’s. Daarom biedt de gemeente voor kleine VvE’s dit jaar een extra programma met 2 webinars, 3 cursussen, advies en begeleiding.

Aanmelden

Het webinar wordt georganiseerd door de gemeente Amsterdam. Aanmelden kan via de website van de gemeente.

Categorie


Datum en tijdstip

14 sep 2022 - 19:30-20:30

Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON