Webinar VvE: Vergaderen (januari 2022)

> Ga direct naar aanmelden

Iedere Vereniging van Eigenaren (VvE) hoort minimaal één keer per jaar te vergaderen. Vaker mag, minder niet. Toch komt het in de praktijk voor dat (kleine) VvE’s veel informeel regelen. De zogenaamde trappenhuisvergadering. Is zo’n informeel besluit eigenlijk ook geldig? En hoe zorgt u ervoor dat uw VvE op de juiste manier belangrijke beslissingen neemt.

Tijdens ons webinar over de vergadering van eigenaren vertellen we welke regels er gelden als de VvE vergadert. Hoe nemen jullie samen een beslissing over de begroting, over een opname uit het reservefonds of over onderhoud? Wie mag er allemaal stemmen? Wat is het verschil tussen een volstrekte meerderheid een een gekwalificeerde meerderheid? Hoe gaan we om met een volmacht en onthouding van stemmen? Allemaal vragen waar u tijdens het webinar antwoord op krijgt.

Na het webinar weet u:

    • Hoe u een vergadering organiseert
    • Waar staat hoeveel stemmen iedere eigenaar kan uitbrengen
    • Welke soort besluiten er zijn
    • Welke regels er gelden over volmachten, de presentielijst en stemonthoudingen
    • Wat u kunt doen als u het niet eens bent met de beslissing van de vergadering

Webinar

Een webinar is een digitale bijeenkomst. We maken daarvoor gebruik van Microsoft (MS) Teams. U kunt vanaf elk apparaat deelnemen aan het webinar, ook als u geen MS account heeft. Het gebruik van MS Teams is voor u als gebruiker gratis.

Deelname via een laptop of desktop is aan te raden. U kunt dan de presentatie volgen en uw vragen stellen via de chat. Deelname via een telefoon of tablet is (via de app) ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat de presentatie niet meer zichtbaar is als u de chat opent om uw vragen te stellen. Klik hier voor uitleg over deelname aan een webinar.

U ontvangt per email een bevestiging van uw aanmelding. In deze email vindt u ook de link om deel te nemen aan het webinar. Heeft u geen email ontvangen? Check de spambox. Ook daar niet? Neem dan telefonisch contact op via 020-5230130.

Webinar gemist?

Het webinar wordt in 2022 op maandag 13 juni nogmaals georganiseerd.

Categorie


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

20 jan 2022 - 19:30-20:15

Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON