Webinar VvE: Verhuur aan toeristen (mei 2024)

> Ga direct naar aanmelden

Verhuur aan toeristen; een onderwerp waar veel Amsterdamse Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) mee te maken krijgen. Woningeigenaren mogen van de gemeente voor maximaal 30 nachten per jaar hun woning verhuren aan toeristen. Een eigenaar moet hiervoor een vergunning aanvragen. Deze vergunning is geen vrijbrief om de regels van de VvE aan de kant te schuiven. Ook aan die regels moet een verhurende eigenaar zich houden.

We organiseren een webinar voor eigenaar-bewoners en besturen in Amsterdam die meer willen weten over (het verbieden van) verhuur aan toeristen. We bespreken de regels die gelden voor de VvE, waarbij we uitgebreid stilstaan bij jurisprudentie over dit onderwerp. Er is namelijk al veelvuldig geprocedeerd en dat levert een schat aan informatie op. Ook gaan we in op handhaving van illegale situaties.

Na dit webinar weet u:

  • In welke gevallen verhuur aan toeristen niet is toegestaan
  • Welke regels de gemeente Amsterdam hanteert
  • Hoe de VvE handhavend kan optreden
  • Hoe de rechtspraak tegen dit actuele fenomeen aankijkt

Webinar

Een webinar is een digitale bijeenkomst. We maken daarvoor gebruik van Microsoft (MS) Teams. U kunt vanaf elk apparaat deelnemen aan het webinar, ook als u geen MS account heeft. Het gebruik van MS Teams is voor u als gebruiker gratis.

Deelname via een laptop of desktop is aan te raden. U kunt dan de presentatie volgen en uw vragen stellen via de chat. Deelname via een telefoon of tablet is (via de app) ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat de presentatie niet meer zichtbaar is als u de chat opent om uw vragen te stellen. Klik hier voor uitleg over deelname aan een webinar.

U ontvangt per email een bevestiging van uw aanmelding. In deze email vindt u ook de link om deel te nemen aan het webinar. Heeft u geen email ontvangen? Check de spambox. Ook daar niet? Neem dan telefonisch contact op via 020-5230130.

Webinar gemist?

In 2024 wordt dit webinar maar één keer georganiseerd. Heeft u het webinar gemist? Dan kunt u uw vragen ook stellen via ons online contactformulier.

Categorie


Aanmelden

U kunt zich niet (meer) aanmelden voor deze bijeenkomst.

Datum en tijdstip

14 mei 2024 - 19:30-20:15

Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON