Gevallen van de trap en andere nare zaken

16 oktober 2007

Een bewoonster is onlangs letterlijk van de trap gevallen en heeft daarbij haar pols gebroken. Oorzaak is de kapotte trapverlichting. Ondanks dat huurster al heel lang hierover klaagde heeft de verhuurder Ymere , verzuimd de verlichting te repareren. Zelfs na het ongeval was het nog nodig Ymere met een rechtszaak te dreigen om de verlichting gerepareerd te krijgen.

Over trapverlichting gesproken: in een woning van Eigen Haard is wel trapverlichting echter deze is alleen vanuit de woning te bedienen en niet bij binnenkomst in het trappenhuis. Gevaarlijk dus. Wij hebben Eigen Haard verzocht daar wat aan te doen maar Eigen Haard vindt dit niet nodig. We zijn nu een rechtszaak hierover gestart. De advocaat van Eigen Haard schrijft in zijn stukken aan de rechter dat er voldoende licht schijnt in het trappenhuis vanwege 2 straatlantaarns die respectievelijk op 6.46 m. en 15,70 meter van het trappenhuis staan zo blijkt uit de bijgevoegde schets bij de stukken. Eigen Haard heeft blijkbaar iemand op pad gestuurd om dat nauwkeurig te meten en heeft voor deze zaak een dure advocaat ingehuurd. Verstandiger en goedkoper lijkt het ons als de trapverlichting gewoon fatsoenlijk wordt gerepareerd.

Bij een woning werd in het kader van een splitsing afgesproken dat huurster een centrale verwarming zou krijgen. Derhalve werden in de zomer vast de kachels en rookgaskanalen gesloopt. Inmiddels is het herfst geworden en wij hebben eigenaar aangespoord om met spoed de c.v. aan te leggen. Eigenaar was van mening dat het allemaal niet zo dringend was en we hebben nu een advocaat ingeschakeld. Dat heeft er toe geleid dat de c.v. alsnog met spoed is aangelegd.

Een bewoonster in de Oosterparkbuurt kwam bij terugkomst van vakantie voor een nare verrassing te staan. Tijdens haar afwezigheid heeft de eigenaar de hele zolderverdieping gestript en daarmee de drie zolderbergingen. Wij hebben de eigenaar om uitleg gevraagd: Volgens de eigenaar beschikt hij over de vereiste vergunningen en hij was uitermate onbeschoft aan de telefoon. Wij laten dit uiteraard niet over onze kant gaan en zullen voor huurster een advocaat inschakelen, zodat zij haar berging weer terug krijgt.

Een andere bewoonster in de Oosterparkbuurt kwam voor een nog naardere verrassing te staan toe ze bij terugkomst van een weekendje weg al haar spullen en huisraad op straat aantrof. Eigenaar beschikt blijkbaar over een sleutel en had huurster enige tijd geleden al gesommeerd op te krassen omdat hij de woning wilde verkopen. Wij hebben eigenaar daarop een brief geschreven waarin we in zakelijke bewoordingen geschreven hebben dat hij normaal moet doen. Deze brief heeft geen effect gesorteerd want enige weken na onze brief stond er ineens een makelaar voor de deur met een potentiële koper die de woning wilden bezichtigen. Ook zij waren (niet) blij verrast toen bleek dat de woning bewoond werd en zijn onverrichter zake weer afgedropen. Huurster heeft al haar spullen inmiddels weer in de woning gezet en het slot veranderd. De politie weigerde overigens in eerste instantie de aangifte hierover op te nemen want volgens hen betrof het een civiele zaak. Ik noem het beestje gewoon bij zijn naam en noem het huisvredebreuk, diefstal en poging tot intimidatie. Inmiddels bedreigt de eigenaar huurster telefonisch. Wij doen er alles aan om huurster te ondersteunen in deze en hebben ook het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag ingeschakeld.

Artikel delen:

!WOON