Verplichte huur parkeerplek bij het Oosten geschrapt op IJburg

26 februari 2008

Voor huurders van het Oosten op IJburg, die bij het aangaan van hun huurcontract ook verplicht een parkeerplek moesten huren gloort er hoop. In ieder geval voor die huurders die niet over een auto beschikken.

Naar aanleiding van een door WSWonen Groot Oost voor ėėn huurder gestarte proefprocedure heeft het Oosten besloten de opzegging van de garagehuur van deze huurder te accepteren. Volgens het gesloten contract zou tussentijdse opzegging niet mogelijk zijn. Nadere informatie bij het Oosten leert dat het Oosten zijn huurders onder voorwaarden de mogelijkheid gaat bieden van hun verplichte parkeerplek af te komen. Mocht u in een dergelijke situatie zitten, neemt u dan contact op met Wijksteunpunt Wonen Groot Oost voor nadere informatie en om de mogelijkheden te bespreken. Huurders van andere corporaties die in een dergelijke situatie zitten kunnen ook contact opnemen. WSWonen Groot Oost zal dan bekijken of er ook met de andere corporaties tot overeenstemming is te komen.

Alhoewel rechters niet altijd eenduidige uitspraken hebben gedaan over dergelijke zaken, is het volgens de consumentenwetgeving niet toegestaan om contracten af te sluiten die niet kunnen worden opgezegd.

Artikel delen:

!WOON