Eigen Haard hoeft van kantonrechter geen trapverlichting aan te leggen.

15 juli 2008

Onlangs heeft de kantonrechter uitspraak gedaan in een zaak die door WSWonen Groot Oost was aangespannen tegen Eigen Haard. In de betreffende woning is geen functionerende trapverlichting op de 3e etage. Deze situatie is voor de betreffende bewoners zeer gevaarlijk. Na een procedure te hebben gestart voor huurder bij de Huurcommissie op het ontbreken van trapverlichting, was de Huurcommissie van mening dat deze situatie niet hoeft te leiden tot huurverlaging. Wij waren het hier uiteraard niet mee eens en hebben de uitspraak van de Huurcommissie aangevochten bij de kantonrechter.

. Deze is echter van mening dat er geen sprake is van een gevaarsituatie omdat “er overdag door de ramen in het trapportaal voldoende daglichttoetreding is. In de avonduren, althans na zonsondergang en voor zonsopgang zullen de lantaarnpalen in de nabijheid van het pand voor enig lichtschijnsel in het trapportaal zorgen.” Huurder kan volgens de rechter “het trapportaal op de derde verdieping belichten door haar voordeur open te doen”. Wij zijn het niet met de argumentatie en de uitspraak eens maar kunnen helaas niet meer in beroep gaan. Dat is slecht nieuws voor de betreffende huurders.

Artikel delen:

!WOON