Nieuwe spelregels bij woningnet

17 september 2008

Per 4 september jl. zijn er twee nieuwe spelregels bij het zoeken van een woning via woningnet.

Doorstromers die willen samenwonen hebben met de ‘Regeling Samenvoegen Woonduur’ een grotere kans om aan een woning te komen. U en uw partner mogen beiden opgebouwde woonduur bij elkaar optellen. Deze regeling geldt als u en uw partner ieder een eigen zelfstandige huur- of koopwoning hebben in Amsterdam.
Voorbeeld: u hebt een woonduur van 5 jaar en uw partner een woonduur van 10 jaar, met de nieuwe regeling mag u nu samen zoeken met een woonduur van 15 jaar.

Veel mensen aarzelen om te verhuizen omdat ze dan in één keer hun woonduur kwijt zijn en opnieuw hun woonduur moeten opbouwen. Met de ‘http://www.woningnet.nl/’ willen de corporaties de drempel om te verhuizen verlagen. Als u korter dan vijf jaar geleden bent verhuisd en nu opnieuw wil verhuizen, kunt u met de nieuwe regel de vorige woonduur bij uw huidige woonduur optellen.
Voorbeeld: u bent 2 jaar geleden verhuisd maar wil nu graag dicht bij uw moeder wonen voor verzorging. Uw vorige woonduur was16 jaar met de nieuwe regeling mag u de huidige 2 jaar woonduur erbij optellen zodat u nu met een woonduur van 18 jaar mag zoeken.

Voor meer informatie kunt u terecht bij www.woningnet.nl of bij het Wijksteunpunt Wonen Groot Oost.

 

Artikel delen:

!WOON