Tuinonderhoud bij openbare tuinen niet rechtmatig

17 september 2008

Een aantal huurders heeft inmiddels met succes een procedure voor servicekosten op de te betalen bedragen voor tuinonderhoud gewonnen.

Het betreft met name huurders in verschillende buurten in de de Watergraafsmeer.  Kosten voor onderhoud van tuinen mogen alleen in rekening worden gebracht als er sprake is van gemeenschappelijke tuinen die uitsluitend toegankelijk zijn voor huurders van het complex, waaraan de tuin gelegen is. In de Watergraafsmeer zijn er nogal wat tuinen, zoals in Betondorp en rondom de Hugo de Vrieslaan, die openbaar zijn en waar elke voorbijganger naar binnen kan lopen. Voor dergelijke tuinen mag tuinonderhoud niet in rekening worden gebracht. In het verleden heeft de Hoge Raad daar een duidelijke uitspraak over gedaan. Indien u tuinonderhoudskosten betaalt aan u verhuurder voor een dergelijke openbare tuin dan kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen u dan helpen bij het opstarten van de juiste (eenvoudige)  procedure bij de Huurcommissie.

Een aantal huurders heeft inmiddels met succes een procedure voor servicekosten op de te betalen bedragen voor tuinonderhoud gewonnen.

Artikel delen:

!WOON