Spannende tijden voor huurders Hilwiscomplex

15 januari 2009

Midden vorig jaar werd een aantal huurders in het Hilwiscomplex zeer onaangenaam verrast door een brief van verhuurder Rappange waarin deze meedeelde de huurprijs per 1 december 2008 te willen verhogen van € 800,- naar € 1.800,- per maand.

De huurders hebben onmiddellijk Wijksteunpunt Wonen Zuideramstel ingeschakeld, en na onderzoek bleek dat als gevolg van een onvolledige verhuuradministratie bij verhuurder de aanzegging voor enkele huurders niet terecht was.

Voor een aantal huurders geldt echter dat zij een woning huren met een zgn. geliberaliseerde huurprijs, hetgeen betekent dat de normale regelgeving voor huurverhogingen niet van toepassing is.

Het wijksteunpunt wonen heeft voor deze bewoners een advocaat ingehuurd, mocht het tot een procedure bij de Rechtbank komen.

Nu de betrokken bewoners de per 1 december 2008 verhoogde huurprijs niet voldoen, is de eerste reactie van de verhuurder al ontvangen, en constateert deze dat er een huurachterstand is ontstaan die aangezuiverd moet worden.

Het wordt dus in de komende periode spannend voor deze huurders, niet uit te sluiten is dat op korte termijn meer pressie op de huurders zal worden uitgeoefend om alsnog de verhoogde huurprijs te gaan betalen.

Het wijksteunpunt wonen zal de ontwikkelingen nauwlettend volgen, en de huurders zoveel mogelijk steunen.

Voor een rapportage van AT5 over dit onderwerp zie ook het AT5 nieuws item uit juni 2008.

 

 

Artikel delen:

!WOON