Bewoners willen boodschappenliften terug

31 augustus 2009

Er wordt hard gewerkt aan het beschikbaar maken van toegankelijke woningen, leeftijdsbestendige buurten en woonzorgzones. Moderne fratsen zou u denken?

Nee, in sommige bebouwing van voor WO-II zijn bijvoorbeeld boodschappenliftjes aangebracht. Zo ook in een woningcomplex aan het Olympiaplein. Geen gezeul met boodschappen de trap op. Als je minder vast ter been bent is dit een goed hulpmiddel om zonder van anderen afhankelijk te zijn je boodschappen te kunnen blijven doen.

De tand des tijds werkt niet alleen op u maar ook op de liftjes. Recentelijk is er een liftje naar beneden komen zetten en trof een onfortuinlijke huurder. De verhuurder, corporatie Eigen Haard, nam het zekere voor het onzekere en stelde de liften in diverse trappenhuizen buiten gebruik, de liftjes kwamen aan de ketting. Niemand wil immers dat er gewonden vallen.

Diverse bewoners meldden zich bij het Wijksteunpunt Wonen toen ze constateerden dat het tóch zeulen met boodschappen zou worden. We gaven als advies de ketting maar niet door te knippen. Wel is het zo dat de liftjes een onderdeel van het gehuurde zijn en dus menen wij dat ze hersteld dienen te worden door de verhuurder in plaats van buiten gebruik gesteld. Een verhuurder mag niet zo maar zonder toestemming van de huurder iets wijzigen aan het gehuurde.

Momenteel is Eigen Haard hier nog niet van overtuigd omdat de liftjes niet meer van deze tijd zouden zijn. Met steun van het Emil Blaauw Proceskostenfonds zullen we de zaak voorzetten en hopen we de verhuurder te bewegen actie te ondernemen.

Artikel delen:

!WOON