Vergunning Direct Wonen ingetrokken

14 oktober 2009 - Bemiddelingsbureau Direct Wonen mag niet meer bemiddelen in Amsterdam, omdat de vergunning is ingetrokken. Regelmatig werd er bemiddeld in sociale huurwoningen die verhuurd werden voor hele hoge bedragen. Ook bij andere woningen werd er bemiddeld voor veel te hoge huurprijzen. Verder worden er vaak extreem hoge servicekostenvoorschotten in rekening gebracht en hoge bemiddelingskosten in rekening gebracht. 

Bemiddelingsbureaus zijn gebonden aan de eisen zoals in de vergunning gesteld. Bemiddelen van een woning waarvan de maximaal redelijke huur onder de liberalisatiegrens (€ 647,53 kale huur per 1 juli 2009) ligt volgens de puntentelling voor een ( veel) hogere huur is niet toegestaan. Het gerechtshof heeft enige tijd geleden een bemiddelaar veroordeelt de teveel betaalde huur terug te betalen. Derhalve roepen wij huurders die hun woning gekregen hebben via een bemiddelingsbureau op zich bij ons te melden: het kan zijn dat u duizenden euro’s terug kunt vorderen. Dit ongeacht wanneer u contract is ingegaan. Dit is uiteraard afhankelijk van uw situatie. Onze medewerkers kunnen u echter ondersteunen en adviseren over de mogelijkheden. Zonde om daar geen gebruik van te maken.

Artikel delen:

!WOON