Belachelijk huurverhogingsvoorstel

05 november 2009

Op donderdagavond tijdens het inloopspreekuur kwam een tweetal bewoners uit de van Spilbergenstraat in de Baarsjes langs met een huurverhogingvoorstel van de verhuurder, PBS Real Estate.

De kale huur die de bewoners betalen (€181,46 per maand) is volgens PBS Real Estate te laag t.a.v. de reële huurwaarde volgens de puntentelling. Hij stelt daarom voor dat de bewoners per 1 december aan kale huurprijs €396,- gaan betalen. In dat geval zullen de huurders volgend jaar geen huurverhoging hoeven te betalen, dus dat scheelt!

Mochten de huurders het niet eens zijn met zijn voorstel, dan dienen zij dat binnen 6 weken kenbaar te maken bij de Huurcommissie. De Huurcommissie zal dan een uitspraak doen . ‘De huur zal dan wellicht hoger zijn dan ons voorstel.’

Het Wijksteunpunt Wonen heeft inmiddels de verhuurder een brief geschreven met het bericht dat de huurders zich met zijn voorstel niet kunnen verenigen en dat het hem vrijstaat zijn voorstel aan de Huurcommissie voor te leggen.

Overige bewoners uit de van Spilbergenstraat hebben van het Wijksteunpunt Wonen inmiddels een brief gekregen, waarin zij worden geadviseerd niet akkoord te gaan met dit belachelijke voorstel.

Artikel delen:

!WOON