Extreme servicekosten

12 februari 2010

Woning- en kamerbemiddelingsbureaus dienen zich aan de gemeentelijke verordening te houden en mogen niet bemiddelen voor te hoge huurprijzen. Handhaving heeft ertoe geleid dat de bureaus zich hier wel vaker aan houden en huurprijzen vaker in orde zijn. Er zit echter een gat in de wetgeving want over servicekosten is niets afgesproken. In contracten zien we nu dan ook vaker een huurprijs die in orde is, maar servicekosten van wel 600 euro. U betaalt servicekosten voor service die u geleverd dient te worden dan wel inventaris of bijvoorbeeld stookkosten. Als u betaalt en er wordt u nauwelijks iets geleverd, dan klopt er iets niet. Overigens is uw verhuurder verplicht na elk kalenderjaar met u af te rekenen en wel binnen een half jaar na verstrijken van dit jaar. Als er niet met u afgerekend wordt dan klopt er ook iets niet. 

Regelmatig wordt inventaris (meubels, apparaten, vloerbedekking enz.) opgevoerd als servicekostenpost. Dat mag op zich, echter de bedragen moeten berekend worden op een afschrijvingstermijn van bijvoorbeeld 15 jaar. Tevens zien we vaak dat er betaald wordt voor apparaten die allang afgeschreven zijn en geen waarde meer hebben. Mocht u hoge servicekosten betalen en/of rekent uw verhuurder niet met u af, komt u dan bij ons langs. Dit om te bezien wat de mogelijkheden zijn om die hoge kosten te verlagen en om teveel betaalde kosten terug te krijgen. In sommige gevallen kunt u honderden euro’s terugkrijgen.

Artikel delen:

!WOON