Bewonerscommissie Hemony wil aanpak achterstallig onderhoud

22 juni 2010

De bewonerscommissie van het monumentale gebouw aan het Hemonyplein wil dat hun huizen opgeknapt worden. De bewoners worden echter voor het blok gezet: of verhuizen of een verviervoudiging van de huur accepteren, aldus het persbericht van de commissie.

Verhuurder Eigen Haard zegt dat een rendabele exploitatie alleen mogelijk is als de woningen in de vrije sector komen. Daarbij wordt even vergeten dat er de afgelopen twintig jaar al meer dan een miljoen euro aan huur is ontvangen, zonder dat daar enige noemenswaardige investeringen tegenover staan. De bewoners hebben steeds aangegeven dat een grootschalige renovatie niet wenselijk is en dat een grote opknapbeurt voldoende is. Dit is veel goedkoper en spaart bovendien de monumentale binnenkant van het gebouw: de plafonds met ornamenten, en de vele sierlijke houten kozijnen, trapleuningen, schouwen en lambriseringen.

Lees hier het gehele persbericht.

 

Artikel delen:

!WOON