Te hoge contractskosten

16 juni 2010

De kosten voor het opstellen van een huurcontract, moeten in redelijke verhouding staan tot de door de verhuurder geleverde inspanning. De verhuurder van het Venetiahofje in de Jordaan vroeg voor het opstellen van een huurcontract ruim 200 euro. Veel te veel oordeelde de kantonrechter onlangs.

Een zestal huurders spanden met hulp van het WSWonen Centrum en het Emil Blaauw Proceskostenfonds een procedure aan. Zij werden door de kantonrechter in het gelijk gesteld. Een bedrag van ongeveer 30 euro werd redelijk bevonden. De huurders krijgen nu het teveel betaalde bedrag gerestitueerd.
Woningcorporaties brengen gemiddeld rond de 100 euro in rekening. Eerder oordeelde de kantonrechter dat woningcorporatie Ymere de contractskosten moet matigen. Ymere heeft hier beroep tegen aangetekend bij het Amsterdamse Gerechtshof.

 

Artikel delen:

!WOON