Anti kraak/Gebruikersovereenkomst

12 augustus 2010

We spreken steeds vaker bewoners die op een zogenaamd anti-kraak contract in een woning zitten. Dat gebeurt in particuliere woningen, maar ook in corporatiewoningen.

In principe is anti-kraak een vorm van gebruikersovereenkomst, waarbij je ook alleen voor gebruik van de woning betaalt en geen huur. Kortom kosten als verbruik van gas water en licht mogen in rekening worden gebracht maar niet heel veel meer. We zien echter dat anti-kraak bureaus allerlei constructies bedenken om het op gebruik te laten lijken, terwijl er eigenlijk sprake zou kunnen zijn van huur en de daarbij horende huurbescherming. Nu is elke situatie anders en per geval moeten wij bekijken wat de stand van zaken is en of hier sprake van is. Mocht u echter anti-kraak zitten of op een gebruikersovereenkomst en meer willen weten over uw situatie en rechtspositie, neemt u dan contact op met ons.

Artikel delen:

!WOON