Huurders in geweer tegen snijden in Wijksteunpunt Wonen

14 september 2010

De huurdersverenigingen in stadsdeel Zuid roepen mensen op om het stadsdeel hun mening te laten weten over bezuinigingen op het Wijksteunpunt Wonen. De geplande bezuinigingen zullen leiden tot een flinke klap voor de ondersteuning van huurders. Er is een site geopend via welke men de mening kan ventileren en informatie over de bezuinigingen kan vinden. De inspraak loopt tot en met 5 oktober.

oproeptekst van hureninzuid.nl:

Het bestuur van Stadsdeel Zuid wil flink snijden in het budget van het Wijksteunpunt Wonen. Dat betekent:minder hulp voor en advies aan huurders en ontslag voor medewerkers. Het stadsdeel wil bovendien het wijksteunpunt weghalen uit de wijken en onderbrengen op een centraal loket van het stadsdeel. Er mag geen ondersteuning meer geboden worden aan de huurdersverenigingen. Tenslotte vindt het stadsdeelbestuur dat het wijksteunpunt ook voor verhuurders moet gaan werken.

U weet hoe belangrijk advies en hulp van een onafhankelijk wijksteunpunt kan zijn. Daarom vragen we u te reageren naar het stadsdeel. Vertel hen over uw ervaringen en waarom u vindt dat het wijksteunpunt belangrijk is. Dat kan heel eenvoudig via

www.hureninzuid.nl

 

Daar vindt u achtergrondinformatie en een standaard tekst. Die kunt u zo versturen, maar beter is nog als u hem aanvult met uw ervaringen of mening.

We vragen u deze oproep ook door te sturen naar uw vrienden en bekenden. Het liefst met een persoonlijke noot van u. Dan stimuleert u hen ook te reageren en weet het stadsdeel nog beter wat er leeft onder de bewoners. Mocht u nog andere ideeën of suggesties hebben dan horen we graag van u.

Dank voor uw hulp.

Huurdersverenigingen in Zuid, www.hureninzuid.nl
namens deze, Jan Reinders (vz huurdersvereniging de Pijp)

 

Artikel delen:

!WOON