Stadgenoothuurders voorbereid op de verkoop

03 mei 2012 - Zesenzestig huurders van Stadgenoot in de Nieuwmarktbuurt namen op 25 april j.l. deel aan een druk bezochte voorlichtingsavond over Huurders en de VvE. Stadgenoot wil in deze buurt 220 huurwoningen verkopen. Als de verkoop doorgaat, zal er voor de bewoners veel veranderen met de komst van een VvE.

Twee ervaren docenten, Bram Meijer van de Woonbond en Michiel Hopman van VVEgemak, schetsten hoe het werkt in een ‘gemengde’ vereniging van eigenaren, waar huurders en kopers door en met elkaar wonen. Tussendoor was er gelegenheid tot vragen stellen. Vooraf kregen de deelnemers kaartjes uitgereikt met kennisvragen over een VvE en de rechten van huurders. De antwoorden op de vragen kwamen aan bod in de voorlichting.

De powerpointpresentatie van Bram Meijer kunt u hier downloaden. De presentatie van Michiel Hopman staat hier.
Klik hier voor de foto’s van de voorlichtingsbijeenkomst en hier voor het verslag (pdf).

De voorlichting is een initiatief van het WSWonen Centrum en Huurgenoot, de huurderskoepel. Stadgenoot heeft actief meegewerkt om het tot een succes te maken. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van stadsdeel Centrum en een financiële bijdrage van Stadgenoot en Huurgenoot.

Later dit jaar volgen nog twee voorlichtingsbijeenkomsten, voor bewoners (huur en koop) van bestaande gemengde complexen van woningcorporaties.

 

Artikel delen:

!WOON