Bereken zelf de maximale huurprijs

07 juni 2012

Het stedelijk bureau van de wijksteunpunten wonen en de dienst Wonen, Zorg en Samenleven hebben samen een on-line formulier ontwikkeld, waarmee huurders en verhuurders eenvoudig de maximale huur van een woning in Amsterdam kunnen berekenen. De maximaal toegestane huurprijs van een zelfstandige woning wordt bepaald door het puntensysteem. Het formulier staat ook op de website huurders.info van het Amsterdams  Steunpunt Wonen.

Automatisch
Het berekenen van het aantal punten van een woning kan nu on-line met het nieuwe formulier. Het bevat alle nodige vragen, telt automatisch het aantal punten op en geeft direct de maximaal toegestane huur. Het is zowel door huurders als verhuurders te gebruiken.

Nieuwe ontwikkelingen
Het formulier houdt ook rekening met recente ontwikkelingen, zoals de “Donnerpunten” en zal steeds aan nieuwe wijzigingen in de wetgeving worden aangepast. Voor onzelfstandige woonruimte (kamers) geldt overigens een andere puntentelling.

Artikel delen:

!WOON