De ervaringen van onze stagiaires

02 juli 2012 - Het schooljaar is voorbij en dat betekent voor ons dat we afscheid moeten nemen van onze stagiaires. Ik wil Sumeyye, Khadija en Tim hartelijk bedanken voor hun inzet bij het WSW Nieuw-West. In het kort hieronder vertellen zijn hun ervaringen bij het Wijksteunpunt Wonen.

 

Tim Gortworst, stagiaire 2012 bij WSW Nieuw-West:

Ik moest in het kader van mijn 3e jaar aan de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening op de Hogeschool van Amsterdam, een stage zoeken in het werkveld dat hierop aansluit. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Na vele afwijzingen, mocht ik uiteindelijk op gesprek komen bij het WijksteunpuntWonen Nieuw-West. Ik heb voor deze locatie gekozen,vanwege het huurteam dat hier aanwezig is. Het leek mij leuk om afwisseling te hebben in de werkzaamheden die ik verricht. Tijdens het gesprek bleek al gelijk dat ik hier stage mocht komen lopen. Ik kreeg een korte rondleiding en stelde mijzelf aan de mensen voor. Ik zou hier samen beginnen met 2 andere stagiaires.

Als ik terugkijk op de afgelopen tien maanden, heb ik enorm veel geleerd en mijzelf kunnen ontwikkelen. In het begin zat ik bij cliëntgesprekken, spreekuren en liep ik mee met huisbezoeken zonder iets te zeggen. Langzamerhand mocht ik zelf gesprekken voeren en nu (bijna) aan het einde van mijn stageperiode voer ik zelf spreekuren uit en leg ik ook zelfstandig huisbezoeken af.

Juist de afwisseling tussen de spreekuren en de huisbezoeken vind ik nog steeds erg leuk. Ik vind het prettig om buiten de deur te zijn en de diversiteit van de problemen die ik tegen kom. Soms kom ik tijdens huisbezoeken woningen tegen waarvan ik mij af vraag hoe mensen hierin kunnen blijven wonen. Sommige mensen zijn ook erg dankbaar dat je hen hebt geholpen. Dit is ook altijd leuk om te horen.

De collega’s die hier werken zijn ook stuk voor stuk erg aardig en je kunt altijd op ze bouwen. De sfeer is informeel en dat maakt mijn stage er ook leuker op. Er wordt altijd wel gelachen onderling en ik zal ze dan ook missen als mijn stage is afgerond. Ondanks dat mijn stage ‘last-minute’ was toegekend, zou ik weer voor het WijksteunpuntWonen kiezen als dit zou kunnen.

 

Sumeyye Dermitas, stagiaire 2012 WSW Nieuw-West:

Mijn stage bij het Wijksteunpunt Wonen heb ik als interessant, leuk en leerzaam ervaren. Het meest heb ik geleerd van de spreekuren en telefonische contacten met cliënten. Deze stage biedt je de mogelijkheid om je in het huurrecht te verdiepen. Hiernaast is het werk ook erg afwisselend. Zo kan je bijvoorbeeld op huisbezoeken, of cliënten op het spreekuur ontvangen.  Op de werkvloer heerst een prettig werksfeer, collega’s zijn erg betrokken en behulpzaam en er is veel flexibiliteit. Daarom raad ik studenten die van flexibel en afwisselend werk houden aan om deze kans niet te missen!

 

Khadija Ben Driss, stagiaire 2012 WSW Nieuw-West:

Als ik terugblik op het afgelopen stagejaar dan kan ik met een glimlach zeggen dat ik het een leuk, interessant en vooral leerzaam jaar vond.

Ik heb veel geleerd van de spreekuren. De spreekuren gaven mij een mogelijkheid om mijn gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen en mijn kennis op het gebied van woon- en huurrecht uit te breiden. Ik vond het fijn dat het werk flexibel en afwisselend was. Je houdt spreekuren op verschillende locaties en legt huisbezoeken af over heel Nieuw- West. Ik ging ook dagelijks met veel plezier naar stage. Dit kwam mede door mijn lieve en behulpzame collega’s. Ik kon altijd bij hen terecht voor vragen en advies.

Artikel delen:

!WOON