Hoge energierekeningen Monument-Oostenburg

09 juli 2012 - Maandagavond 9 juli organiseerde bewonerscommissie Hart voor Oostenburg een speciale bewonersbijeenkomst, waarbij een onderzoek werd gepresenteerd naar de hoge energierekeningen. Het monumentale complex is onlangs gerenoveerd, maar veel bewoners klagen over het hoge energieverbruik. De bijeenkomst vond plaats in de Oosterkerk.

Het ASW en het Energieteam hebben de kwestie in opdracht van Huurdersplatform Palladion onderzocht. Bij de renovatie zijn nieuwe CV ketels op de onverwarmde zolder geplaatst. Dit leidt tot veel warmteverlies. Hoe het probleem opgelost gaat worden, zal de komende tijd bestudeerd worden. Hiervoor hebben de bewoners een energiewerkgroep ingesteld, die in overleg gaat met de Alliantie. Het WSWonen gaat de bewoners hierin ondersteunen.

Klik hier voor de uitnodiging van de bewonersbijeenkomst van 9 juli.

Download hier de onderzoeksrapportage (pdf) en de tijdens de avond gegeven presentatie (pdf).

Voor het uitgebreide verslag van de vergadering klik hier. Voor de korte versie klik hier.

Eind juli heeft de Alliantie een nieuwsbrief in de buurt verspreid. Ook op 22 augustus verscheen er een nieuwsbrief.

Artikel delen:

!WOON