Zaterdagmiddag 13 oktober: Huurders aan het woord

02 juli 2012

Zaterdag 13 oktober organiseren we een groot congres met de huurder als middelpunt. Dit ter ere van het 5-jarige bestaan van de Wijksteunpunten Wonen en het 15-jarig bestaan van de huurteams. Wat vinden huurders belangrijk? Hoe zit het met betaalbaar wonen, het onderhoud en de kwaliteit, de beschikbaarheid, de leegstand, de leefbaarheid? Isolatie, groene daken, zonnepanelen, wat vinden zij er van, wat zouden zij willen doen? Welke goede voorbeelden hebben ze waar anderen iets mee kunnen? Den Haag stort de ene na de andere maatregel over de huurders uit zonder hen iets te vragen. Het wordt tijd de stem van de huurder meer aandacht krijgt. Daar gaan wij aan bijdragen met dit congres.

Tijdens het congres houden we een serie workshops over themas die huurders van belang vinden. We organiseren een informatiemarkt, een stand met vraag en aanbod,  een kinderprogramma en doorlopend woonspreekuur. De conferentie is bedoeld voor huurders van alle leeftijden, uit alle windstreken van Amsterdam. Jong, oud, dure huur, betaalbaar, kleine woning, grote woning. Wij maken geen onderscheid. Wij willen zoveel mogelijk laten zien en horen wat huurders in Amsterdam belangrijk vinden. Een dag voor huurders die vertellen over hun zorgen, hun activiteiten en hun successen.

Wie een idee heeft of alvast wil meepraten kan reageren op het forum: www.wswonen.nl/woord. Daar kunnen bezoekers zien groeien wat er zoal in de workshops aan de orde komt en alvast reageren op de verschillende onderwerpen. In de linkerbalk kunnen mensen zich ook alvast aanmelden als deelnemer.

Huurders aan het Woord Zaterdag 13 oktober van 13 tot 17.30 Montessori College Oost, Polderweg 3 Amsterdam

De Wijksteunpunten Wonen in samenwerking met Huurdersvereniging Amsterdam

Artikel delen:

!WOON