Corporatie compenseert bewoners in energierekening

07 augustus 2012

Bewoners uit de Nolensstraat in Amsterdam werden vorig jaar onaangenaam verrast door hoge energie jaarafrekeningen. De bewonerscommissie verzamelde energie nota’s van bewoners en vergeleken deze met voorgaande jaren. Al snel werd duidelijk dat het aantal kWh, ten opzichte van vorig jaar, ruim zijn verdubbeld. Het WSWonen Nieuw-West deed onderzoek naar deze hoge rekeningen en vond al gauw de boosdoener. Stadgenoot heeft vorig jaar, zonder overleg met bewoners, een boiler geplaatst. Voorheen werden de bewoners, middels een geiser, voorzien van warm water. Volgens Stadgenoot werden deze geisers vanwege veiligheidsoverwegingen vervangen door boilers. Helaas is dit zonder overleg met bewoners gegaan en zijn zij slecht voorgelicht over het verbruik van deze installatie. Tevens zijn andere opties zoals een cv-ketel nooit besproken. Na onderhandelingen tussen Stadgenoot en de bewonerscommissie zijn beide partijen tot een overeenstemming gekomen. Stadgenoot compenseert éénmalig een bedrag van € 350,00.

Artikel delen:

!WOON