Bewonerscommissie Rohstein behaalt succes op Steigereiland Noord

24 september 2012

Enige tijd geleden berichten Wijksteunpunt Wonen Oost (WSW Oost) over een bewonersavond op Steigereiland Noord op IJburg. Een flink aantal huurders kwam bij elkaar om de klachten over de nieuwgebouwde woningen te bespreken. Een van de opvallende punten was een servicekostenpost voor boiler,geiser en gevelkachel terwijl geen van de drie in de woningen aanwezig is. Bewonerscommissie Rohstein heeft dit met succes aangekaart en Rochdale betaalt dit inmiddels met terugwerkende kracht aan alle huurders terug.

“Het heeft dus even mogen duren (het zal best een werk zijn geweest voor Rochdale), maar binnenkort betaalt iedereen weer de juiste huurprijs. We zijn natuurlijk blij dat we onze buren daarmee hebben kunnen helpen!”, laat Rohstein weten op hun website.

Naast de servicekosten zijn er nog meer successen te melden over Steigereiland Noord. Bij de woningen met gebreken waar WSW Oost is langs geweest worden de gebreken inmiddels gerepareerd of er wordt nader onderzoek gestart door Rochdale. De bewonerscommissie Rohstein heeft laten weten ook het herstel van de gebreken te zullen blijven volgen.

Als u meer wil weten over bewonerscommissies of er in uw complex een wilt oprichten, lees dan ook de online ‘Toolkit bewonerscommissie’. U kunt de map ook gratis thuisgestuurd krijgen, stuur dan een e-mail naar oost@wswonen.nl.

Artikel delen:

!WOON