IN MEMORIAM Mary van Houten

12 september 2012 - Op 4 september 2012 is Mary van Houten na een kort ziekbed overleden. Mary heeft zich jarenlang ingezet voor de bewoners van Osdorp en Nieuw-West, als actief lid van een bewonerscommissie en als vrijwilliger bij Wijkorgaan Osdorp. Vanaf de oprichting van het Wijksteunpunt Wonen Nieuw-West heeft zij als vrijwilliger spreekuren gedraaid.

Wij wensen haar man en dochter, familie en vrienden alle sterkte met dit verlies. Mary was een lieve betrokken collega en een bijzonder en gewaardeerd persoon. Op dinsdag 11 september is zij begraven op uitvaartpark Westgaarde.

 

 

 

 

 

Op 19 januari 2012 heeft Mary afscheid genomen van het Wijksteunpunt Wonen Nieuw-West, omdat zij moeilijker ging lopen. Over die bijeenkomst schreef mr. drs. Richard Bakker het onderstaande bericht. Rust was echter niet wat Mary zocht. Ook in Aalsmeer was ze actief in bewonerscommissies.

 Mary van Houten beëindigt activiteiten voor Woonspreekuur Nieuw-West   Geschreven door Redactie SNW | 25 januari 2012

 Inwoners Westelijke Tuinsteden raken een deskundige vrijwilliger kwijt

 Zelf wilde ze eigenlijk helemaal niet in middelpunt van de belangstelling staan, maar deze keer kwam ze er echt niet onder uit. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het Wijksteunpunt Wonen Nieuw-West die op 19 januari 2012 plaatsvond werd Mary van Houten in het zonnetje gezet.

 Altijd op de bres voor inwoners Nieuw-West

Daar was ook alle aanleiding toe: twintig jaar was Mary actief in een bewonerscommissie in Osdorp, acht jaar was ze vrijwilliger bij de werkgroep Wonen van Wijkorgaan Osdorp. Hoewel ze na de gedwongen sloop van haar huurwoning aan de Bart Poesiatstraat in het Zuidwestkwadrant (Osdorp) naar Aalsmeer verhuisde bleef ze de Westelijke Tuinsteden trouw: vijf jaar lang gaf ze tweemaal per week bewoners advies en actieve ondersteuning op het Woonspreekuur van het Wijksteunpunt Wonen Nieuw-West. Teamleider Edo Gommers reageerde dan ook geschokt toen ze in november 2011 te kennen gaf dat ze om lichamelijke redenen gedwongen was haar activiteiten te staken.

‘Pittige doordouwer’

Met haar afscheid verliezen de bewoners een heel bijzondere vrouw. Edo Gommers noemde Mary ‘betrokken, gedisciplineerd, opgeruimd, collegiaal, een deskundige vrijwilliger’. En ook wethouder Jesse Bos van Stadsdeel Nieuw-West stak haar waardering voor Mary niet onder stoelen of banken: “Pittige doordouwers zoals u hebben we heel hard nodig. U geeft niet op; ook na 10 jaar bent u er nog steeds. Heel bijzonder!”

Mary, geniet eindelijk maar eens van je welverdiende rust, al zullen de inwoners van Nieuw West jouw enorme inzet en betrokkenheid missen!

mr. drs. R.N.A. Bakker, 25-1-2012.

 

Uit: de Westerpost van 25 januari 2012

 

Artikel delen:

!WOON