Kamerverhuur, leuk of niet?

17 september 2012

Afgelopen juni schreven we een blog over woningonttrekking. Illegale shortstay, een Bed & Breakfast wat eigenlijk een illegaal hotel is, of kamersgewijze verhuur. Deze blog gaat over het laatste, een zelfstandige woning omzetten in onzelfstandige woonruimte om de woning kamersgewijs te verhuren.

Het Meldpunt ziet de laatste tijd een trend onstaan waarbij tientallen woningen zonder de vereiste vergunning worden onttrokken om deze vervolgens kamersgewijs aan studenten te verhuren. Gemiddeld wonen er dan zo’n vier studenten op een woning van 50m².

Eigenaar Stadsrenovatie BV die in mei 2012 zeven panden kocht in de Van Bossestraat verbouwt alle leegkomende etages (huurders worden uitgekocht) waarbij onder andere ook kamers worden toegevoegd in de al niet zo grote woningen. Er wonen nu al bijna 50 studenten in die 7 panden, het moeten er ongeveer 140 worden. Misschien goed om de woningnood onder studenten op te lossen, maar de zittende huurders ervaren serieuze overlast. Zij wonen nu opeens ongevraagd in een studentencomplex..

Vorige week heeft het Meldpunt dit onder de aandacht gebracht van wethouder Freek Ossel en de Commissie Bouwen en Wonen. Afgelopen zaterdag publiceerde het Parool een artikel over deze in aantal toenemende vorm van huisjesmelkerij.

Artikel delen:

!WOON