Bewoners Slotervaart kunnen terugkeren

22 oktober 2012 - De bewoners van 11 appartementen in een flatgebouw in de Amsterdamse wijk Slotervaart kunnen terugkeren naar hun huis. Dat liet een woordvoerder van woningcorporatie Woonzorg Nederland vrijdag weten.

De bewoners van de appartementen op de 5e verdieping moesten donderdagavond hun woning verlaten omdat er op de grond in de hal op die verdieping asbestdeeltjes waren aangetroffen. De bewoners brachten de nacht door in een hotel. De hal is nu schoongemaakt en vrij van asbest.
Specialisten hebben in het wooncomplex aan de Louweshoek op verschillende etages luchtmetingen uitgevoerd en monsters genomen, waarvan de definitieve onderzoeksresultaten zaterdag worden verwacht. Volgens Woonzorg is er geen gevaar voor de gezondheid. Bewoners die zich zorgen maken, mogen op kosten van de woningcorporatie ook de nacht van vrijdag op zaterdag nog in een hotel doorbrengen.
Bij bewoners ontstond in augustus onrust toen een hovenier met een karretje een gevelplaat kapotreed. Toen bleek dat er veel asbest in het pand zat. Op een bewonersavond woensdagavond lieten veel mensen blijken zich zorgen te maken. Daarop besloot Woonzorg een spoedonderzoek te doen.

 

Bron: 20 October 2012, Bewoners asbestflat kunnen terug, Het Parool.

Artikel delen:

!WOON