Feestelijke afsluiting renovatie Oud Oostenburg

11 oktober 2012

Omdat de renovatie van complex Oud Oostenburg van de Alliantie klaar is – het is erg mooi geworden – was er op zaterdag 6 oktober een straatfeest met optredens en lekker eten. Dit renovatieproject van de Alliantie is genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2012. De negentiende-eeuwse woningen zijn totaal gestript en hebben nu een moderne woonkwaliteit.

De bewoners zijn erg blij met hun gerenoveerde woning.  Helaas is niet alles foutloos gegaan. Hoewel de woningen energielabel B hebben, vallen de energiekosten voor de meeste bewoners enorm tegen. Dit wordt deels veroorzaakt doordat de verwarmingsketels op zolder zijn geplaatst, waardoor het warme water steeds moet worden rondgepompt. De Energiewerkgroep van de bewoners, ondersteund door het Wijksteunpunt Wonen en het ASW, zoekt momenteel naar een oplossing.

Lees ook het artikel op de website van stadsdeel Centrum.

Nominatie Oostenburg voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2012 – website.

Klik hier voor een eerder artikel over Oostenburg.

 

Artikel delen:

!WOON