Het derde Woningnet spreekuur in West een succes

01 oktober 2012

Sinds begin september kan iedereen die een woning zoekt via Woningnet op donderdagmiddag terecht bij de  bibliotheek op het Mercatorplein.  Christophe en Paula van het Wijksteunpunt Wonen West ondersteunen bewoners om zelfstandig de website van Woningnet te kunnen gebruiken. Ook  helpen zij met het inschrijven bij Woningnet en geven  advies en tips over hoe je het best kan zoeken bij Woningnet.   Zo kan je bijvoorbeeld je zoekopdracht verbreden om meer kans te maken op een woning. Bewoners kunnen ook terecht met vragen over woonruimteverdeling, woonduur of inschrijfduur. Christophe en Paula helpen niet alleen bij het zoeken via Woningnet. Zij kijken ook met de klant naar andere mogelijkheden. Zo heeft Christophe deze week iemand bijzonder blij kunnen maken  Deze klant woont momenteel in een woning met een tijdelijke huurovereenkomst van woningcorporatie Eigen Haard. De overeenkomst loopt  binnenkort af en de huurder  heeft nog geen vervangende woonruimte kunnen vinden via Woningnet en zou op korte termijn op straat komen te staan. Na tussenkomst van Christophe geeft Eigen Haard aan dat ze opnieuw  vervangende tijdelijke woonruimte voor meneer  hebben.

Het spreekuur op donderdagmiddag van 14:00 tot 16:00 is één van de in totaal drie Woningnet spreekuren die aangeboden wordt in West.

  • Dinsdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur in de Bibliotheek Staatsliedenbuurt op de Van Hallstraat 615.
  • Donderdagmiddag van 14:00 – 16:00 uur in de Bibliotheek op het Mercatorplein 89.
  • Vrijdagmiddag van 13.00 – 15.00 uur in de Bibliotheek Bos en Lommer op het Bos en Lommerplein 176.

Artikel delen:

!WOON