Renovatie WIBO-complex “Osdorperhof”

22 oktober 2012

Bewoners van de S.F. van Osstraat krijgen binnenkort te maken met een renovatie van hun complex. Rochdale als eigenaar en Cordaan als verhuurder hebben de afgelopen periode samen met de projectcommissie intensief gewerkt aan een sociaal plan. Hoewel de bewoners flink tegen de verhuizing aan zitten kijken hebben zij toch enkele successen geboekt. Zo zijn de servicekosten, na kritisch bestuderen, aanzienlijk verminderd. Hebben de leden van de projectcommissie samen met het wijksteunpunt wonen voor elkaar gekregen dat een verhuisbedrijf een scherpe offerte heeft geboden. Verder heeft Rochdale, na ons advies, op het laatste moment besloten toch geen huurverhoging voor de zittende huurders door te voeren. Dit laatste ondanks een pakket aan renovatie voorzieningen  Op dit moment wordt voor het renovatievoorstel een draagvlakmeting uitgevoerd. Mocht meer dan 70% van de bewoners akkoord gaan, dan verwachten wij dat de woningcorporatie begin april 2012 zal starten met het herhuisvesten van bewoners.

Artikel delen:

!WOON