WSWonen DVD nu ook online te bekijken!

16 oktober 2012

Wijksteunpunt Wonen Oost (WSWonen Oost) heeft een DVD gemaakt met drie korte informatie filmpjes over onderhoudsklachten, bewonerscommissies en energiebesparing. Het onderhoudsfilmpje legt in het kort uit welk onderhoud voor de huurder en verhuurder is. Het filmpje over bewonerscommissies over het reilen en zeilen van zo’n commissie voor huurders. Het laatste filmpje over energiebesparing geeft energiebespaartips voor in huis.


Onderhoudsklachten
In de onderhoudsfilm wordt ingegaan op wat de huurder en wat de verhuurder globaal moeten repareren. Hiermee krijgen huurders een goed beeld van wanneer zij iets zelf moeten repareren of wanneer ze de verhuurder kunnen bellen.

 

Bewonerscommissies
Deze film gaat over het hoe en waarom van een bewonerscommissies. Op het moment dat de verhuurder plannenheeft met het complex waar u in woont (renovatie, sloop of splitsen), kunt u tezamen met uw medebewoners een bewonerscommissie oprichten. Het oprichten van een bewonerscommissie biedt huurders voordelen. U kunt zich onder andere beroepen op de Overlegwet. In dit filmpje ziet u de bewonerscommissie in de Vrolikstraat in Amsterdam Oost die kort toelicht wat voor werkzaamheden zij verrichten en waarom het hebben van een bewonerscommissie belangrijk is.

Als u meer wil weten over bewonerscommissies kunt u ook de Toolkit Bewonerscommissie online bekijken of opvragen bij WSWonen Oost. Hiernaast heeft Huurdersplatform Palladion ook een informatieve film gemaakt over bewonerscommissies.

 

Energiebespaartips
In dit filmpje ziet u enkele besparingstips voor in huis. Hierin wordt uitgelegd hoeveel geld u kan besparen door bijvoorbeeld de kachel een graadje lager te zetten of door een waterbesparende douchekop aan te schaffen.

Artikel delen:

!WOON