Huurwoning isoleren: u kunt het initiatief nemen

08 november 2012

Stadsdeel Zuid kent veel oude woningen die slecht geïsoleerd zijn. Koude begane grondvloeren, ontbreken van dubbel glas, maar ook verouderde CV-ketels; er valt wat aan te doen. Als huurder kunt u het initiatief nemen voor overleg met de verhuurder over een woningverbetering. De verhuurder mag voor de te plegen investeringen een redelijke huurverhoging vragen en u verdient dit weer deels of soms meer dan terug door meer comfort en lagere stooklasten.

 

De wijksteunpunten wonen bieden huurders de energiecheck aan. Hierbij wordt kort verkend wat de mogelijkheden zijn en een inschatting gemaakt van de besparingen. Ook wordt toegelicht hoe je het gesprek met de verhuurder aan kan gaan en dat er de plicht is voor verhuurders om de voorstellen serieus te nemen. In het Burgerlijk Wetboek (7:243) is opgenomen dat een verhuurder bepaalde maatregelen moet nemen als er een redelijke huurverhoging tegenover staat.

Dat betekent niet dat de verhuurder altijd direct tot overleg komt. Het is vaak een zaak van lange adem zoals u op het filmpje kunt zien. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden in uw huurwoning? neem contact op via de vragenbalie of 020-6645383

 

Artikel delen:

!WOON