Schoorstenen in rook opgegaan

15 november 2012

Eind september is een huurder aan de Nassaukade mogelijk ontsnapt aan een koolmonoxide-vergiftiging. Nadat de gaskachels in de woning vanzelf uit gingen is de huurder zelf op onderzoek gegaan in het pand. De eigenaar van het pand is bezig met werkzaamheden om het pand te splitsen en bleek op de bovenliggende etages zonder bericht aan huurder de schoorsteenkanalen te hebben weggesloopt. De rookgassen konden daarom niet veilig worden afgevoerd waardoor in de woning van de huurder risico bestaat op het ophopen van giftige gassen.

Het Wijksteunpunt Wonen heeft na klachten van de huurder Bouwtoezicht ingeschakeld die van de eigenaar een veilig nieuw afvoerkanaal heeft geëist. Om het verdere verloop in goede banen te leiden wordt de huurder door het WSWonen ondersteund bij de onderhandelingen met verhuurder Perca Vastgoed. Er worden nu schriftelijke afspraken gemaakt over de verdere uitvoering van werkzaamheden in de woning.

Artikel delen:

!WOON