Huurcommissieprocedure? Houd ons goed op de hoogte!

10 december 2012

Een van onze medewerkers is bij een bewoner thuis geweest die op tijdelijke basis (vergunning ogv leegstandswet) was komen te wonen op een adres in West. De huurprijs leek niet te hoog aan de hand van het puntensysteem, maar de schuur was niet bruikbaar vanwege ernstige lekkage en optrekkend vocht. Daarop heeft het WSWonen de huurder geadviseerd toch de huur te laten controleren door de Huurcommissie.

De Huurcommissie besloot dat de huurprijs met terugwerkende kracht verlaagd diende te worden omdat de schuur niet bruikbaar was voor het doel, waarvoor deze bestemd is en er dus ook niet voor betaald dient te worden. In de tussentijd waren verhuurder Ymere en de huurder echter mondeling overeengekomen dat de schuur uit het huurcontract zou worden verwijderd. Het gevolg hiervan was, dat de huurverlaging werd afgeblazen, omdat de schuur immers niet meer tot het gehuurde behoorde. Huurder had dit effect niet voorzien of verwacht!

Helaas heeft de huurder het WSWonen niet tijdig ingelicht over deze vorderingen. Indien zij dit wel had gedaan, zou het WSWonen huurder hebben geadviseerd om met het voorstel van Ymere niet akkoord te gaan.

Met dit voorbeeld willen wij huurders duidelijk maken dat het belangrijk is om tijdens de procedures (bij de Huurcommissie) goed contact met het WSWonen te onderhouden teneinde vervelende verrassingen te voorkomen.

Artikel delen:

!WOON