Nieuwmarkthuurders naar Huurcommissie

27 februari 2013

Stadgenoot heeft besloten af te wijken van het gekwalificeerde advies van de overkoepelende Huurderscommissie Nieuwmarkt over huurdersparticipatie in de VvE’s die daar dit jaar zullen ontstaan. De bewoners hebben de Huurcommissie verzocht om een uitspraak te doen over het geschil.

Volgens de Overlegwet is er sprake van een geschil. De Huurcommissie is aangewezen als onafhankelijke instantie om geschillen tussen bewonerscommissies (huurderscommissies) en verhuurders te behandelen. Het WSWonen Centrum heeft de bewonerscommissie hulp geboden bij het opstellen van het verzoekschrift.

U kunt hier het advies downloaden. Hier kunt u de belangrijkste bijlage downloaden en hier de samenvatting die onder de achterban van 250 huurders is verspreid. Het verzoekschrift aan de Huurcommissie kunt u hier downloaden.

Zodra de Huurcommissie een beslissing heeft genomen, zullen we op deze website hierover een bericht plaatsen.

Eerdere berichten op deze website:

Nieuwmarkthuurders organiseren zich (3 juli 2012)

Stadgenoothuurders voorbereid op de verkoop (3 mei 2012)

Artikel delen:

!WOON