14 kamers in pand, plus verhuurd tuinhuisje

25 april 2013

Een paar weken geleden tipten we de Dienst Wonen, Zorg en Samenleven dat huisbaas T. op de Overtoom een pand als kamerverhuurbedrijf exploiteert maar dat er wel het één en ander mis is. Zo zijn de (brand)veiligheidsvoorzieningen niet in orde, is er geen vergunning voor kamerverhuur en zijn de huurprijzen veel te hoog. De Dienst reageerde snel, en heeft deze week het gehele pand geinspecteerd. Een klein tweetberichtje over deze actie leidde tot aandacht voor de kwestie in Telegraaf, Parool en AT5.

De heer T. is een bekende van het Meldpunt. De meeste klachten gaan over (zeer ernstig) achterstallig onderhoud, hoge huurprijzen en intimidatie.

Na de handhavingsactie van de gemeente heeft de huisbaas aan ten minste één bewoner de huur opgezegd. Deze huurder heeft een mondelinge huurovereenkomst en moet zijn huur in contanten betalen waarvoor géén kwitantie wordt gegeven. Op die manier wil de verhuurder de huurbescherming omzeilen, maar zo werkt dat natuurlijk niet.

Vanavond organiseren we samen met het Wijksteunpunt Wonen West een bijeenkomst voor de bewoners van het pand om hen te informeren over hun rechtspositie en uitleg over eventuele actie tegen de veel te hoge huren via procedures bij de Huurcommissie.

Artikel delen:

!WOON