Bezichtiging modelwoning Slotervaart Zuid

02 april 2013

De twee galerijflats aan het Delflandplein/Rijswijkstraat in Slotervaart Zuid, met de kantoren en winkels er onder, worden in opdracht van de VOF Nieuw Delflandplein (De Key + De Nijs) gerenoveerd.

Leden van de Vereniging Flatbewoners Delflandplein (VFD), veelal oudere bewoners, zijn geherhuisvest in het nieuwbouwcomplex boven de Fiep Westendorpschool aan de Overschiestraat. Zij mogen daar permanent blijven wonen, maar hebben recht op terugkeer in de gerenoveerde flat (oude huur + 50 euro).

Op dinsdag 19 maart 2013 kon de modelwoning in de Rijswijkstraat bezichtigd worden. Van een vierkamer woning is een ruime driekamerwoning gemaakt met een grotere keuken. Het ziet er goed uit.

In alle kamers is CV aangebracht en met dat brede balkon op het zuiden (met verrassend weinig verkeerslawaai van de A10) wordt het nog een moeilijke keuze voor een aantal “Fiep bewoners” : Blijven zitten waar je zit in ook een mooie woning (maar met een hogere nieuwe huur) of voor de tweede keer verhuizen.
Zal zeker een belangrijk bespreekpunt zijn tijdens jaarvergadering voor de leden.

 

 

Het bestuur van de VFD voert gesprekken met De Key/VOF over de uitvoering van de bepalingen die in het uit vlijtig uit onderhandelde renovatiecontract staan aangaande beslismomenten en volgorde van toewijzing. Eigenwijks/Wijksteunpunt Wonen ondersteunt de VFD nu al jarenlang en gaat daar mee door totdat alle leden definitief gehuisvest zijn en de VFD kan worden opgeheven.

 

Elbert van Duijkeren, bewonersondersteuner.

 

Foto’s met dank aan de familie Tognetti.

Artikel delen:

!WOON