Huurders doen mee in de VvE

04 april 2013

Na de verzelfstandiging zijn de woningcorporaties huurwoningen gaan verkopen en door de verhuurdersheffing voelen de corporaties zich genoodzaakt om nog meer sociale huurwoningen te verkopen. Maar wat te doen met de huurders? Daar wordt de laatste tijd pas over nagedacht.

Het is niet zo moeilijk te begrijpen dat eigenaars en huurders in een ‘gemengd complex’ goede afspraken moeten maken over het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimten en voorzieningen die ze samen gebruiken.

Ook ligt de gedachte voor de hand dat het voor huurders in een gemengd complex een omweg is als ze alles via de verhuurder moeten spelen. De VvE beslist nu eenmaal als er gesplitst is. Maar er gaan steeds meer stemmen op om huurders direct bij de VvE te betrekken. Hoe? Via de bewonerscommissie of toch anders? Vooral corporaties buiten Amsterdam hebben hier ervaring mee opgedaan.

Het Wijksteunpunt Wonen Centrum legt de manieren van huurdersparticipatie uit in een duidelijk artikel. U kunt het hier downloaden.

Als u vragen heeft over hoe u dit kunt aanpakken, kunt u ons bellen op (020) 622 4288 of mailen via centrum@wswonen.nl

 

Eerdere berichten op deze website

Voorlichting huurders de Key in VvE (1 maart 2013)

Nieuwmarkthuurders naar Huurcommissie (27 februari 2013)

Nieuwmarkthuurders organiseren zich (3 juli 2012)

Stadgenoothuurders voorbereid op de verkoop (3 mei 2012)

Artikel delen:

!WOON