Tweede succes Energiebus in Watergraafsmeer

22 april 2013

Na het succes van de komst van de Energiebus in de Tweede Oosterparkstraat trok de Energiebus afgelopen zaterdag weer de wijk in. Ditmaal ging de Energiebus op uitnodiging van een door bewoners gevormde Energiewerkgroep  langs bij een complex in Watergraafsmeer.

Het gaat om een huurcomplex van 35 huurwoningen. Tijdens het bezoek van de Energiebus zijn 9 Energiechecks uitgevoerd in de woningen. Een Energiecheck is woningopname waarbij gekeken wordt naar isolatie, type glas en de verwarmingsinstallatie. Van de bewoners die thuis waren hebben meer dan 20 bewoners aangegeven het bewonersinitiatief te ondersteunen.

De woningen variëren van Energielabel E en F. Alle begane grond bewoners klagen over koude vloeren. Dit komt omdat de vloeren bestaan uit dunne houten planken en de kruipruimten onder de vloeren niet geïsoleerd zijn. Verder bleek in alle woningen de kierdichting onvoldoende te zijn: in nagenoeg alle woningen zitten kieren bij ramen, voor- en achterdeuren waardoor er veel tocht de woningen in komt. Sommige woningen hadden reeds het nieuwe HR++ isolerend dubbel glas, maar een groot aantal woningen had nog standaard dubbelglas +/- 20 jaar oud. Opvallend was dat de bewoners met HR++ glas niet klaagde over geluidsoverlast van de straatzijde en de bewoners met standaard dubbelglas aangaven daar veel last van te hebben.

WSWonen Oost gaat samen met de Energiewerkgroep een verbeterplan opstellen voor de verhuurder.

Artikel delen:

!WOON