Voorlichtingsbijeenkomst: ‘rechten en plichten in een gemengd complex’

07 mei 2013

Wijksteunpunt Wonen Oost heeft een eerste voorlichting ‘rechten en plichten in een gemengd complex’ gegeven aan de bewoners van het Aragohofcomplex in Watergraafsmeer. In samenwerking met de bewonerscommissie Aragohofcomplex is de avond georganiseerd in college de Meer. Om inhoudelijke vragen van de bewoners te beantwoorden was Manuella Wijburg van VVE Kennis & Advies  bij de voorlichting uitgenodigd.

Een korte indruk van een bewoner over de voorlichting:

“Op 24 april vond er een voorlichtingsbijeenkomst plaats voor de bewoners van het Aragohofcomplex in Watergraafsmeer over wonen in een complex met huurders en individuele eigenaren van woningen. Eigenaar woningcorporatie De Alliantie verkoopt sinds eind vorig jaar leegkomende woningen in dit complex sociale huurwoningen. Voor het beheer van dit complex is nu een Vereniging van Eigenaren opgericht. Om bewoners meer inzicht te geven in wat hun rechten en plichten zijn en bij wie ze moeten zijn bij problemen, voor reparaties en andere zaken, heeft de bewonerscommissie Wijksteunpunt Wonen Oost gevraagd hierover voorlichting te geven. Aan de hand van een powerpointpresentatie werd ingegaan op de Verenging van Eigenaren (VvE), op huurrecht en appartementsrecht, de rol van de Algemene Vergadering van de VvE en vele andere zaken die van belang zijn voor bewoners en eigenaren in het complex. Voor de goed ingevoerde bewoners was deze presentatie goed te volgen en was de informatie zinvol.”

De materie over de rechten en plichten in een gemengd complex is en blijft ingewikkeld. Wijksteunpunt Wonen Oost biedt daarom ook verdere advies en ondersteuning aan bewoners van gemengde complexen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Deniece Hanser
d.hanser@wswonen.nl / 020-462 03 30

Artikel delen:

!WOON