VvE voorlichtingsavonden

01 mei 2013

Het Wijksteunpunt Wonen Zuid informeert en adviseert eigenaar-bewoners inzake VvE-kwesties. Via onze vragenbalie kunt u uw vraag stellen, of u kunt bij het inloopspreekuur langs komen. Er worden ook voorlichtingsavonden georganiseerd, soms met specifieke thema’s. U kunt hier lezen welke er gepland zijn in de tweede helft van 2013.

VvE voorlichtingsbijeenkomsten op 7 en 21 november

Bent u eigenaar-bewoner of wilt u een woning kopen? Wat is uw positie binnen de VvE, hoe zit het met de verplichting om een onderhoudsreservering te doen, waarom is een onderhoudsplanning verstandig, moet je meebetalen aan kosten ten behoeve van andere woningen? Verduidelijking over de splitsingsakte, splitsingsreglement en huishoudelijk reglement.  Er zijn nu 2 data gepland voor een voorlichting, 7 en 21 november 2013, op de Rijnstraat 115.

VvE voorlichtingsbijeenkomst Buitenveldert – nog te plannen

Er volgt ook nog een specifieke voorlichting in Buitenveldert. Datum nog niet bekend, u kunt zich als geïnteresseerde aanmelden via vvevoorlichting@wswonen.nl

VvE voorlichtingsbijeenkomst “U gaat een woning kopen? Check de stand van zaken bij de VvE” -nog te plannen


De tijd dat er kritiekloos gekocht werd is voorbij. Natuurlijk loopt u tegenwoordig na wanneer de erfpacht afloopt, wat de VvE-lasten zijn, wat de onderhoudstoestand is. Maar als koop gegadigde is het ook van belang te kijken of de VvE goed functioneert. U of uw aankoopmakelaar kan allerhande gegevens opvragen en zo beoordelen of het meerjarenonderhoudsplan wel realistisch is, of de VvE wel afdoende functioneert, of de kostenverdeling u wel zint. Najaar 2013 organiseert het WSWonen Zuid een VvE voorlichtingsavond waar we extra aandacht vestigen op de informatie die voor een toekomstig bewoner interessant is.

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden?
Mail alvast naar vvevoorlichting@wswonen.nl. De voorlichting is overigens ook interessant voor mensen die al in een VvE zitten, maar een aantal basisprincipes van de werking van een VvE graag samenhangend gepresenteerd willen krijgen.

 

 

Artikel delen:

!WOON