Dwangsom bij uitblijven herstel gebreken

10 juli 2013

Vorige maand wees de kantonrechter vonnis, waarbij particulier verhuurder Tamacht verplicht wordt gesteld om binnen 4 weken een aantal ernstige onderhoudsgebreken te verhelpen. Dit op straffe van een dwangsom van 100 euro per dag, bij het uitblijven van herstel van de onderhoudsgebreken.

Lange tijd bestaan er ernstige onderhoudsklachten aan het pand Haarlemmerplein 6. De huurders hebben last van doorslaand vocht, verschillende lekkages en rotte kozijnen. Al in november 2001 deed de Huurcommissie uitspraak. Op basis van de zeer slechte onderhoudstoestand van de woning werd de huurprijs verlaagd. Dit was voor Tamacht echter geen aanleiding om ook daadwerkelijk met herstelwerkzaamheden te beginnen.

Met ondersteuning van het Wijksteunpunt Wonen Centrum proberen de huurders al jaren onderhoudswerkzaamheden gedaan te krijgen. Steeds weer botsten de huurders op een muur van onwil. Uiteindelijk nemen zij via het Emil Blaauw Proceskostenfonds een advocaat in de arm om herstel bij de rechter af te dwingen. Met succes blijkt nu.

Onlangs was de advocaat van de verhuurder met een aannemer in het pand om een inventarisatie te maken van de uit te voeren werkzaamheden. De opgelegde dwangsom heeft een positief effect gehad en het pand staat inmiddels in de steigers.

 

Foto Haarlemmerplein 6 in de steigers

Artikel delen:

!WOON