Nieuwe woning en de staat van onderhoud

01 juli 2013

 

Het komt voor bij het doorverhuren van een woning aan een nieuwe huurder vergeten of nagelaten is de woning te onderzoeken en netjes te maken. Nieuwe huurders kunnen daardoor vele honderden tot duizenden euro’s kwijt zijn om de woning woonklaar te maken. Hierbij moet u denken aan gaten in de muren, donkere verf die de vorige huurder heeft achtergelaten, kapotte kranen, of deurklinken of het ontbreken van de juiste sleutels.

Van een nieuwe woning mag echter worden verwacht dat deze in goede staat wordt opgeleverd. Het Wijksteunpunt Wonen kan u hierbij helpen.

Binnen een half jaar na het tekenen van een huurcontract heeft u het recht de huurprijs en/of de onderhoudsstaat van de woning te laten toetsen bij de huurcommissie.

Het is daarbij belangrijk om de toestand van de woning in het begin goed vast te leggen! Maak daarom foto’s en verslag van hoe u de woning heeft ontvangen.

De eerste weken zijn belangrijk omdat dan in overleg met de verhuurder bepaald kan worden wat er aan de woning gedaan moet worden om deze woonklaar te maken. Neem ook zo snel mogelijk contact op met Wijksteunpunt Wonen om u te laten voorlichten over de mogelijkheden.

Artikel delen:

!WOON