Huurverlaging wegens geluidsoverlast

23 juli 2013

Stadsdeel Centrum kende onlangs een flinke huurverlaging toe aan de bewoners-verenigingen Herejee en Betty Boop. De bewoners ervaren ernstige geluidsoverlast vanwege werkzaamheden in het pand aan de Singel.

Het WSWonen Centrum hielp de bewoners met de aanvraag om huurverlaging. Door de werkzaamheden op de begane grond en de eerste verdieping ervaren de bewoners enorme geluidsoverlast. Het stadsdeel reageerde positief op het verzoek van de bewoners en de volledige huur over de periode 1 april tot 1 juli 2013 wordt kwijtgescholden.

Op dit moment is er een bouwstop. Vanaf de herstart van de wekzaamheden zal de huur met 50% verlaagd worden voor de duur van de (ernstige) overlast. Ook de aangekondigde huurverhoging per 1 juli a.s. van 6,5% trekt het stadsdeel in. Deze zal pas per 1 januari 2014 ingaan en worden teruggebracht naar 4%.

 

 

Artikel delen:

!WOON