Waarom is een brand- en inboedelverzekering belangrijk?

26 augustus 2013

“Een ongeluk zit in een klein hoekje ” ..dit is een uitspraak die iedereen wel kent.

Het betekent dat er onverwachts dingen kunnen gebeuren die grote invloed hebben op je leven of hoge kosten met zich meebrengen. Denk maar aan een ongeluk met je fiets of een tak die bij harde wind afbreekt en op je auto valt. Dat soort dingen. Het is verstandig hiervoor verzekerd te zijn.

Het is helemaal verstandig om verzekerd te zijn voor dingen die in je huis kunnen gebeuren. Daar woon je tenslotte en dus wil je als er iets gebeurt niet plotseling voor grote kosten komen te staan of een tijd met de ellende moeten zitten.

Daar is een zogenaamde brand- en inboedelverzekering voor bedoeld.

Stel je voor dat er een lekkage is in je huis. De verhuurder moet dan wel de lekkage verhelpen maar de schade aan je vloer hoeft hij niet te vergoeden.

Er zijn verschillende voorbeelden, een bal door het raam, of stel je voor dat de trapleuning breekt omdat je er toevallig op bent gaan zitten. De trapleuning moet gerepareerd worden ..maar wie gaat dat betalen ..wie is er schuldig aan het feit dat hij gebroken is. Wie schuld heeft moet betalen. Dat is zoals het werkt.

We kennen allemaal wel de ziektekosten verzekering want iedereen is verplicht deze te hebben. De reden hiervoor is dat medische kosten erg hoog kunnen zijn en de meeste mensen dat niet uit eigen portemonnee kunnen betalen. Je betaald daarom maandelijks een bedrag aan de ziektekostenverzekeraar voor het geval er iets gebeurt. Als je dan hoge medische kosten krijgt dan betaalt de verzekeringsmaatschappij die.

Voor woningen is dat net zo. Niet iedereen kan een nieuwe vloer betalen als er lekkage is geweest die de vloer onherstelbaar heeft aangetast.

Artikel delen:

!WOON