Het warmtebeeldproject: tentoonstelling ‘warmtebeelden Eemsstraat’

02 september 2013 - Het doel is energiebesparing, het begin is bewustwording.”

Het Wijksteunpunt Wonen Zuid ondersteunt met het warmtebeeldproject bewoners om de eigen woning te isoleren. Natuurlijk denkt u bij isoleren aan uw eigen woning, maar het beste resultaat behaalt u door met de andere bewoners in het wooncomplex aan de slag te gaan. Vaak kan het ook niet anders. Voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen aan of in een gebouw zoals het isoleren van het dak of de begane grond vloer is toestemming nodig van de verhuurder of de VvE.

 

Een foto zegt meer dan duizend woorden!”

Het Wijksteunpunt Wonen en het stadsdeel Zuid starten het warmtebeeldproject met bewustwording door het inzetten van warmtebeeldfoto´s. Een warmtebeeldfoto geeft een visueel beeld van het warmteverlies van de buitengevel. Hierdoor kunt u samen met de verhuurder/de VvE en met de berekening van een energieadviseur een besluit nemen over energiebesparende maatregelen. Wij willen aan de hand van verschillende acties bewoners het nut van warmtebeelden aantonen. Wij starten onze eerste actie op 2 september tot en met 30 september 2013 met een tentoonstelling in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt, Rijnstraat 115. In de maand september kunt u warmtebeeldfoto´s bekijken van woningen in de Eemsstraat, een typische straat in de Rivierenbuurt. Onze bouwkundige architect en gecertificeerde thermograaf Max Drath is drie dagdelen per week aanwezig om geïnteresseerden te woord te staan:

– maandag  09.00 – 13.00 uur
– woensdag 13.00 – 17.00 uur
– vrijdag       13.00 – 17.00 uur

Heeft u de voorkeur voor een andere dag? Neemt u dan telefonisch contact op met Max Drath voor het maken van een afspraak. U kunt zich bij de tentoonstelling ook opgeven voor een uitgebreide voorlichtingsbijeenkomst. Bij voldoende aanmeldingen vindt deze bijeenkomst plaats in de week van 23 t/m 27 september 2013.

Het warmtebeeldproject Eemsstraat

De komende maanden volgen er in Amsterdam Zuid meer acties rondom het warmtebeeldproject zoals een tweede tentoonstelling in het Wijkcentrum Ceintuur de Pijp en thermische wandelingen. Wilt u meer informatie over het warmtebeeldproject, de tentoonstelling en/of over thermografie? Neem dan contact op met:

MSc. Ir. Max Drath
Bouwkundig en procesmatig adviseur
Expert duurzaamheid, energieprestatie en thermografie
Gerard Doustraat 133
1073 VT Amsterdam
Telefoonnummer: 06-37 44 27 42
E-mail: warmtebeeld@wswonen.nl

 

Huis van de wijk Rivierenbuurt

logoceintuur

bew_logo_jpeg

 

.

Artikel delen:

!WOON