Ymere scheldt wederom servicekosten kwijt

04 september 2013

Ymere heeft alle bewoners van een complex aan het Maria Austriastraat op IJburg een brief gestuurd dat zij de naheffing over de servicekosten 2010 niet hoeven te betalen. In eerste instantie heeft Ymere huurders op 29 juni 2013 een brief gestuurd waarin bewoners een forse naheffing (gemiddeld zo ’n 110 euro) over 2010 dienden te betalen.

Meerdere boze bewoners hebben zich bij WSWonen gemeld, waarna WSWonen de (overige)  bewoners heeft geadviseerd niet akkoord te gaan met de wel erg late afrekening (bijna 2 jaar te laat). Meerdere bewoners hebben daarop bij Ymere protest aangetekend tegen de gang van zaken. Mede op grond hiervan heeft Ymere de naheffing kwijtgescholden. Ymere stelt zelf in het schrijven dat bewoners gezien de erg late afrekeningen, geen “nette procedure” meer zouden kunnen voeren bij de Huurcommissie. Dat klopt want de termijn van het starten van een procedure is op 1 juli 2013 verlopen. Dat was 1 dag na het ontvangen van de afrekening.  Ymere beheert nog een complex waar het zelfde probleem speelt. Ook daar hebben bewoners protest aangetekend.

Artikel delen:

!WOON