Eigen Haard vraagt 25% huurverhoging bij woningruil.

30 oktober 2013

De gemeente Amsterdam heeft een aantal maatregelen getroffen om dit jaar nog beweging in de woningmarkt te krijgen. De mutatiegraad (het aantal mensen dat verhuist) is schrikbarend laag en zit op dit moment onder de 4 %. Woningcorporaties en gemeente zijn onder andere overeengekomen dat zij mild zullen optreden bij woningruil. Woningcorporaties zullen deze huurders niet als nieuwe huurder beschouwen. Desondanks vroeg Eigen Haard onlangs bij een woningruil een huurverhoging van maar liefst 25%. Dit staat haaks op de gemaakte afspraken dat woningcorporaties niet meteen de hoofdprijs zullen vragen.

De huurders zullen natuurlijk  niet akkoord gaan met de voorgestelde huurverhoging en deze woningruil zal niet bijdragen aan een betere doorstroming op de woningmarkt.

Artikel delen:

!WOON