Koppige corporatie

15 oktober 2013 - Veel huurders in Stadsdeel West wonen in panden die op de lijst staan om gesloopt of grondig gerenoveerd te worden. Het kan zijn dat zo’n woning inmiddels achterstallig onderhoud vertoond waar de verhuurder weinig aan wil doen omdat er toch gesloopt of juist ingrijpend gerenoveerd gaat worden. Dit is echter zeker geen gegronde reden om geen onderhoud meer uit te voeren. Het Wijksteunpunt Wonen kwam in contact met een huurder uit zo’n zogenaamde ‘’sloopwoning’’ van een corporatie. De corporatie vroeg wel de maximale huurprijs die toegestaan is in deze woning, terwijl de huurder hier zeker geen maximaal woongenot voor terugkreeg. Voordat de huurder een onderhoudsprocedure startte bij de Huurcommissie werd in overleg met het wijksteunpunt, aan de corporatie een voorstel gedaan: verlaag de huurprijs tot 40% van de maximaal toegestane huurprijs. De corporatie ging hier niet op in. De huurcommissie oordeelde echter dat de situatie in de woning dermate erbarmelijk was dat een flinke huurverlaging gerechtvaardigd was. Als ‘’verliezende’’ partij dient de corporatie ook nog  € 450,- te betalen aan legeskosten. Het zou een corporatie sieren in zulke gevallen matigingsbeleid toe te passen ter voorkoming van onnodig procederen, met alle kosten van dien.

Laat het er niet bij zitten als u achterstallig onderhoud heeft, ook niet in een sloopwoning.

Artikel delen:

!WOON