Renovatie Keesmanblokken voltooid!

24 oktober 2013

De renovatie van de Keesmanblokken in Bos en Lommer (Solebaystraat/Kijkduinstraat) zijn min of meer voltooid en dat werd 23 oktober gevierd met een opleveringsfeest. Door het nogal druilerige en winderige weer was de opkomst iets lager dan werd verwacht, maar dat maakte de vreugde er niet minder om. Alle betrokken waren aanwezig: de leden van de bewonerscommissie, de medewerkers van bouwbedrijf Mens-Zeist, een deel van de bewoners en natuurlijk de betrokken medewerkers van eigenaar woningcorporatie Stadgenoot, inclusief bestuurder Gerard Anderiesen.

Natuurlijk liep de aanpak niet vlekkeloos: zo waren er af en toe problemen rondom de communicatie, waren er nauwelijks genoeg opvangwoningen en was de aanpak in bewoonde staat erg zwaar – volgens sommige bewoners zelfs iets té zwaar. Maar dat gezegd hebbende, blikken alle betrokkenen terug op een geslaagde aanpak. De blokken met monumentale waarde zijn bijzonder mooi opgeknapt, veel energiezuiniger door aanzienlijke isolatie en flink comfortabeler door centrale verwarming, afzuiging en dubbelglas (HR-glas). Daarnaast is ook nog het asbest verwijderd en zijn de standleidingen vernieuwd. De aanpak per blok duurde ruim 3 maanden, de werkzaamheden in de woningen maximaal 15 dagen. Er zijn (voorlopig) geen sociale huurwoningen verkocht of geliberaliseerd en de bewoners hebben slechts een minimale huurverhoging van tussen de 35 en 60 euro gekregen. We willen alle partijen dan ook hartelijk feliciteren met dit mooie resultaat!

Artikel delen:

!WOON